Un veí de Palau d’Anglesola prepara un llibre sobre la història del Canal d’Urgell

Ell és el Josep Ripoll, pintor, escultor i escriptor resident al Palau d’Anglesola que  va treballar durant 48 anys a l’Oficina Tècnica del Canal d’Urgell. L’any 1996 va publicar juntament amb altres autors un llibre titulat ‘Els tresors del Canal d’Urgell’, que recull totes les claus per entendre el passat, el present i el futur de la vida dels Canals d’Urgell.

Ara, 23 anys més tard, Josep Ripoll vol treure a la llum una publicació gràfica amb fotos, plànols i dades inèdites que mostrin la part més desconeguda de la construcció dels Canal.

A través d’aquest llibre gràfic sobre la història dels Canals, Ripoll vol desmuntar algunes dades que s’han explicat al llarg dels anys sobre la història dels projectes i de la construcció d’aquesta obra hidràulica.

A més, gràcies a tots aquests documents que conserva el palauenc, sortirà a la llum una de les parts més fosques que amaga la construcció dels Canals.

El naixement del Canal d’Urgell va convertir l’aigua en un factor transformador d’una part del territori de la qual se n’ha parlat en múltiples ocasions a través del món literari. L’escriptor del Pla d’Urgell continuarà treballant en aquest recull que de ben segur que no deixarà indiferent a ningú.


Informa: Alba Cases

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.