Una obra sobre cuina i psicologia del barceloní Jaume Aubanell guanya el 30è Premi de Novel•la Breu

La Coquessa ha estat l’obra guanyadora del 30è Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa. Un relat de l’especialista en màrqueting Jaume Aubanell que relaciona la complexitat de la cuina amb la complexitat de relacions humanes. El domini de la tècnica narrativa i la construcció dels personatges han decantat la tria del jurat, que en paraules del seu president, l’escriptor Josep Borrell, ha tingut una elecció difícil per la bona qualitat del conjunt d’obres presentades en aquesta edició.

En la seva faceta literària ha publicat un parell de contes i, a banda de l’obra guanyadora, n’ha acabada una altra que “té guardada al calaix, esperant el seu moment”. Actualment està treballant també amb un recull de contes que tenen com a fil conductor el menjar i el seu significat en les nostres vides.

Pel que fa a l’accèssit, el jurat ha decidit enguany lliurar-lo a l’autora local Helena Rufat per l’obra Tardes de bar, la segona novel·la d’aquesta professora de Llengua Catalana i Literatura a l’Institut Emengol IV de Bellcaire d’Urgell en la qual dibuixa una heroïna que busca trobar-se a si mateixa per aconseguir la felicitat i en la que hi ha un gran treball d’aprofundiment psicològic.

A banda del president Josep Borrell, el jurat està format pels escriptors Pep Coll, Albert Villaró i Llúcia Ramis així com  la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé. Cal recordar també que l’obra guanyadora d’aquest premi serà publicada en la seva primera edició per Pagès Editors.

La vetllada ha comptat també amb l’actuació musical de &The Band, l’orquestra d’adults de l’Escola Municipal de Música.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.