Una quarantena de joves participen al curs d’auxiliars de fira de Fira de Mollerussa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Salutació del director de l’ens, Xavier Roure, qui ha posat en valor la feina dels auxiliars per ser “la cara visible de la Fira”
  • L’activitat, que es realitza des del 1999, té com a objectiu formar el personal auxiliar per als certàmens del 2020
  • El projecte va estar premiat per la Generalitat en concepte d’Innovació

Una quarantena de nois i noies, de Mollerussa i altres poblacions veïnes, participen avui en la jornada de formació d’auxiliars de fira organitzada per l’ens Fira de Mollerussa i que enguany arriba a la seva vint-i-unena convocatòria. L’activitat té per objectiu preparar els inscrits perquè puguin treballar als certàmens firals que es realitzaran a la capital del Pla d’Urgell l’any 2020.

El director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, ha visitat aquest matí el desenvolupament del curs per saludar els joves participants. En la seva intervenció, Roure ha posat en valor la feina dels auxiliars en els certàmens firals per ser molts cops “la cara visible de la Fira”, així com el fet que per a molts d’ells serà la primera possibilitat per entrar al món laboral. El director ha mostrat també la seva satisfacció per l’elevada participació alhora que els ha dit que “a partir d’ara sou part de l’equip”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El programa del curs, que s’imparteix durant tota la jornada d’avui dilluns, inclou una part teòrica, amb l’explicació de temes com què és una fira, tipus de certàmens firals i d’organitzadors firals; i una altra de pràctica on es tracten les principals tasques a realitzar com a auxiliars de fira així com alguns aspectes relacionats amb aquest treball com el protocol, els punts d’informació, les jornades tècniques o les enquestes. Impartit per Joaquim Fabrés, el curs dedica una part important a la Fira de Sant Josep, el certamen més important de la capital del Pla d’Urgell i on l’ens firal necessita contractar més personal auxiliar.

Implicar el jovent en l’àmbit firal, un dels objectius del curs

Entre els objectius del curs de formació de Fira de Mollerussa està el de millorar la qualitat en el servei d’informació de les tasques del dia a dia d’una fira (punts d’informació, jornades tècniques, protocol, aparcaments, muntatge i desmuntatge…), dotar a Fira de Mollerussa d’un sistema de control de qualitat ràpid i eficaç, facilitar la relació de l’expositor i el visitant amb la Fira i implicar el jovent del municipi en l’àmbit firal i possibilitar el seu accés al món laboral.

D’altra banda, destacar que la realització d’aquest curs va ser premiada l’any 2008 pel Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya amb una Menció Especial als Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.