Una quarantena d’estudiants d’ESO a Mollerussa segueixen al juliol un programa per evitar l’abandonament escolar

programa abandó escolar 1Un total de quaranta estudiants d’ESO dels tres instituts de Mollerussa (Terres de Ponent, La Salle i La Serra) participen des d’aquest dilluns i fins el proper 27 de juliol en el programa Proeducar, finançat pel Ministerio de Educación, que té com a objectiu principal la prevenció de l’abandonament escolar i potenciar la motivació perquè els joves segueixin formant-se. Els participants, que han estat seleccionats per un equip d’orientació i els docents dels centres educatius on cursen els estudis, repassen diferents matèries acordades amb els tutors, una tasca acadèmica que es complementa amb altres activitats més lúdiques com sortides, xerrades, tallers i jocs per promoure l’educació en valors, la coresponsabilitat ciutadana, la resolució de conflictes, l’autoestima i l’autosuficiència. Així, per exemple, els joves van poder escoltar dilluns, primer dia del programa, les explicacions d’una jove colombiana que està fent feines de voluntariat a Europa i per aquesta setmana també hi ha previst fer un taller de DJ i un altre de grafits.

Les activitats, que es desenvolupen durant quatre hores cada dia, es duen a terme a l’Oficina Jove del Pla d’Urgell per tal de donar a conèixer entre aquest públic aquest recurs pensat per la seva edat i alhora oferir un espai diferent dels centres on cursen els seus estudis al llarg del curs. Aquest programa, que forma part del Pla Educatiu d’Entorn, està impulsat per les regidories d’Ensenyament i de Joventut i compta amb el suport dels tres centres de secundària de la ciutat i el treball tècnic realitzat per personal especialitzat de Quàlia, l’àrea de projectes educatius de l’Associació Alba.

Cal recordar en aquest sentit que l’Ajuntament ha dut a terme el passat curs escolar, i també ho va fer l’anterior com a experiència pilot, el programa Enganxa’t i continua, impulsat i finançat per la Direcció General de Joventut amb l’objectiu de prevenir l’abandonament escolar prematur en joves que cursen l’Educació Secundària Obligatòria (ESO). Aquest programa, que ofereix una atenció individualitzada es du a terme al Centre Obert La Banqueta però fora de l’horari habitual d’aquest servei.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.