Una quinzena de joves recuperen un antic magatzem d’armes de la Guerra Civil a Linyola

Desenterrar un antic magatzem d’armes de la Guerra Civil ubicat vora els búnquers del Tossal de la Costera de Linyola. Aquesta és la primera tasca que duen a terme la quinzena de joves que participen en la quarta edició del camp de treball del municipi. El projecte d’enguany té com a objectiu final la creació de la quarta ruta saludable del poble i el poliment de les tres predecessores.

Per aquest motiu, els voluntaris treballen en la recuperació d’aquesta construcció que pertanyia a una línia defensiva del bàndol republicà durant els anys de conflicte civil. En aquest sentit, la possibilitat de trobar-hi material bèl·lic enterrat, tal com va succeir l’estiu passat quan es van localitzar tres artefactes al búnquer pròxim a l’estructura, fa que el procés d’excavació estigui dirigit i supervisat per la figura d’un arqueòleg. L’especialista indica les directrius a seguir als participants, que també estan acompanyats per diversos monitors de Quàlia. De moment, l’obra avança amb bon peu.

En la tasca hi participen joves de 14 a 17 anys d’arreu de Catalunya que van arribar a Linyola el passat divendres i s’allotgen al Casal d’Avis. Els primers dies han servit per intercanviar sinergies entre el grup humà i crear un espai de treball òptim, que es compagina amb diverses activitats culturals i de lleure.

El camp de treball de Linyola s’allargarà fins al pròxim dia 12 de juliol, abans però, com és habitual els joves donaran a conèixer la feina que realitzaran durant aquestes dues pròximes setmanes a part de la població linyolenca i curiosos.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.