Una setantena de parades ompliran els carrers de Fondarella en l’11a Mostra d’Oficis i Artesania

Presentació de la XI Mostra d’Oficis i Artesania de Fondarella a la Diputació de Lleida.

 

El president de la Diputació de Lleida i alcalde de Fondarella, Joan Reñé, ha presentat aquest dimarts l’11a edició de la Mostra d’Oficis i Artesania de Fondarella acompanyat pels regidors del consistori, Raquel Castro, Josep Torra, Xavi Acosta i Mercè Ribes. Aquest any, el certamen comptarà amb una setantena de parades en total, entre demostracions d’oficis antics, productors artesans i gastronomia de proximitat.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que la fira pretén posar en valor i recuperar els oficis antics i artesans que tradicionalment es duen a terme als nostres pobles i comarques, tant de l’àmbit domèstic com també del nostre entorn agrícola i rural. L’objectiu de la fira és fer un retorn a la memòria històrica a través d’una jornada festiva el proper diumenge, dia 29 de maig.

La mostra acollirà gairebé una quinzena de productors agroalimentaris de proximitat en el marc del projecte Gustum, iniciativa creada per promocionar els productes de màxima qualitat produïts al territori, valoritzant-los i facilitar-ne la comercialització.

Oficis de temps passats, com el canyissaire, el picapedrer, la filadora, el forjador de ferro, el bufador de vidre, la joiera artesana, la tintorera, el terrissaire o el bufador de vidre són alguns dels oficis que es podran veure durant tota la jornada.

Aquest certamen, organitzat per l’Ajuntament de Fondarella, compta amb la col·laboració de Diputació de Lleida, Gustum i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

A més de les parades, s’organitzaran diferents activitats paral·leles com les demostracions on ensenyaran a elaborar orelletes o caliquenyes, o bé a embalar alfals utilitzant una premsa manual

Així mateix, Joan Reñé ha agraït la participació a la fira dels veïns de Fondarella, de totes les seves entitats i associacions, destacant que molts dels productes que es posen a la venda han estat elaborats pels mateixos veïns del municipi.

Els visitants podran adquirir i gaudir de productes de proximitat com ara la ratafia, sabons artesanals, la llonganissa de tupina i les orelletes.

Pels més petits, la fira també ha organitzat tallers de roba, de productes de reciclatge, de carabasses i un grup de joglars.

Per cloure, l’alcalde ha convidat tothom a gaudir de Fondarella el proper diumenge amb l’expectativa de superar els 5.000 visitants de l’any passat

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.