Una vintena d’usuaris d’un programa d’estimulació de la memòria es sumen a una teràpia ideada per l’estiu

Una acció tant fàcil com posar els peus sota l’aigua serveix de teràpia per aquelles persones que pateixen un deteriorament cognitiu lleu o moderat. Aquest és un dels exercicis que durant tot el mes d’agost, han dut a terme una vintena d’usuaris del Programa de Reforç i Estimulació de la Memòria i la Salut, el REMS, que es desenvolupa a l’Espai Social de Mollerussa.

L’objectiu del projecte, iniciat fa tres anys a la capital del Pla d’Urgell, és ajudar-los a seguir sent autosuficients i retardar al màxim la seva situació de dependència. Per primer cop, però, s’ha dut a terme de forma ininterrompuda durant tot l’any, ideant activitats específiques d’estiu que han incidit més en el lleure i la socialització.

Aquest tipus de teràpia ha estat per ells un inici de la nova metodologia que es vol aplicar d’ara en endavant i que pretén estar més centrada en la persona, a més d’afavorir les relacions intergeneracionals. Al conjunt de Catalunya han participat en la versió estiuenca del REMS prop d’un centenar de persones de quatre dels 25 equipaments on la Fundació Catalunya – La Pedrera duu a terme aquest programa.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.