Unió de Pagesos defensa les primes als horts solars i creu que cal fer una auditoria sobre el preu de la llum

Una dotzena de famílies van invertir, al 2009, 6 milions d’euros en un hort solar a Linyola, dos anys abans que el Govern central comencés a retallar, de forma retroactiva, les primes a l’energia fotovoltaica, que ara per ara són un 40 per cent menors que quan van iniciar aquest projecte.

Com ells, hi ha unes 6.000 famílies afectades arreu de Catalunya i unes 50.000 al conjunt de l’Estat espanyol. Reclamen que l’executiu faci marxa enrere, tenint en compte que, al seu dia, van haver de pagar el 20 per cent del cost de la instal·lació i des d’aleshores estan retornant el 80 per cent restant del finançament bancari que van obtenir.

Els afectats neguen que la retallada en les primes s’apliqués amb l’objectiu de reduir el dèficit tarifari de l’energia elèctrica, tal i com se’ls va dir, ja que han constatat com ha anat creixent en els darrers anys. En aquest sentit, consideren que les grans companyies que subministren la llum són les que estan fent pressió al Govern.

Per aquest motiu, des d’Unió de Pagesos fan una crida a participar a la caravana reivindicativa “Camí al Sol”, que farà una parada aquest dissabte a Barcelona amb l’objectiu de buscar complicitats dels representants polítics de les diferents comunitats autònomes. Aquesta gran mobilització acabarà a Santiago de Compostela. De fet, està previst que, del 25 al 27 de setembre, els afectats recorrin tres etapes del Camí de Sant Jaume amb l’objectiu de fer escoltar la seva veu.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.