Unió de Pagesos organitza una tractorada a Madrid el pròxim 5 de juliol per exigir ajudes davant la sequera

El sindicat demana “més transparència i més diners” del Ministeri davant la “situació crítica” del sector

Unió de Pagesos continua amb les mobilitzacions per reclamar ajudes a causa de la crisi que pateix el sector. Per això, el dimecres 5 de juliol faran una tractorada fins a Madrid. El dimarts 4 sortiran tres columnes des de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i Lleida i preveuen arribar a les portes de la capital de l’Estat per fer nit i entrar-hi l’endemà manifestant-se fins al Ministeri d’Agricultura. Allà s’agruparan amb altres pagesos vinguts des d’altres territoris com Andalusia, el País Valencià o Cantàbria. El responsable d’Organització d’Unió de Pagesos, Carles Vicente, ha indicat que volen exigir “més transparència i més diners” al ministeri a causa de la “situació crítica” provocada per la sequera.

Esperen entregar als responsables del ministeri un document amb diverses mesures. “Les més importants són els ajuts directes”, ha insistit Vicente. Des D’Unió de Pagesos volen que Europa “mobilitzi diners” cap a la zona de la Mediterrània, ja que és la més afectada per la sequera, asseguren.

D’altra banda, des del sindicat han reclamat que es “flexibilitzi” la PAC (Política Agrària Comú) perquè preveuen que “hi ha compromisos que no podrem complir perquè no ha plogut prou i alguns conreus han mort”. També han demanat les condonacions de les tarifes d’autònoms “durant un temps prudent”.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.