Uns 250 alumnes de 2n d’ESO i 25 del Centre de Formació d’Adults participen a la X Gimcana Lingüística del Pla d’Urgell

Els participants a la X Gimcana Lingüística del Pla d’Urgell.

Èxit total de la nova convocatòria de la Gimcana lingüística, per la gran participació i la implicació del professorat dels centres. Els alumnes han superat, en els respectius centres, les proves que han permès escollir l’equip de quatre que han participat a la final. L’equip B, format per Maria Solsona del Col·legi La Salle, Judit Pastó de l’INS La Serra, Xènia Besó de l’INS Terres de Ponent i Nerea Cervelló del Centre de Formació d’Adults, ha estat el guanyador dels quatre grups mixtos que s’han format per a la final.

Els estudiants han hagut de superar 7 proves de diferents nivells i dificultats adients al currículum escolar. La lluita per aconseguir el màxim de punts s’ha mantingut fins a l’ última prova. El Teatre L’Amistat de Mollerussa ha estat l’escenari de l’acte, que ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal, Josep M. Huguet. Tant els guanyadors com la resta de participants, escoles i tutors han rebut obsequis en agraïment a la seva tasca.

D’altra banda, Mollerussa Comercial i el Servei Comarcal de Català han posat en marxa una nova campanya lingüística. Es tracta de la 5a Gimcana ‘Ai, Quin Embolic!’, iniciada aquesta setmana i fins al proper 17 d’abril. La proposta gira entorn a la diada de Sant Jordi, i en aquesta edició es pretén fer l’activitat més amena, distesa i divertida, de manera que la gent s’hi engresqui fàcilment.

Tots els establiments adherits a Mollerussa Comercial tenen un cartell explicatiu, on es poden trobar les butlletes per a participar-hi. Només 16 d’ells disposen del cartell amb el jeroglífic que cal desxifrar i que aquest any està dedicat a la comarca. La Gimcana està adreçada a dos tipus de públic: el públic general i els escolars. El públic general ha de desxifrar el jeroglífic, anotar-lo a la butlleta i una vegada plena depositar-la a les urnes que hi ha habilitades.

El dia 19 d’abril es farà el sorteig a la seu de Mollerussa Comercial i el 22 es lliuraran els premis a la seu del Consell Comarcal del Pla d’Urgell. Per la seva part, els escolars han de resoldre també els jeroglífics anotar-los a les butlletes, que són de color, i dipositar-les a l’urna de la seva escola. Es farà un sorteig a cada centre, per escollir els 2 guanyadors, que rebran premi.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.