Uns 330 alumnes de cicle superior de primària del Pla d’Urgell participen en la vuitena edició de Cantem a Miralcamp

Un instant de la cantata. FOTO: Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

 

Uns 330 alumnes de cicle superior de primària del Pla d’Urgell han participat avui en la vuitena edició de Cantem al Pavelló Poliesportiu de Miralcamp. Han interpretat enguany una cantata, amb música de Ricard Gimeno i text de Jordi Enjuanes, sobre El Petit Príncep, obra d’Antoine de Saint-Exupéry.

El president del Consell Comarcal, Josep Maria Huguet, la inspectora coordinadora dels centres educatius de la comarca, Maria Dolors Sans, i l’alcalde de Miralcamp, Melcior Claramunt, han estat els encarregats de donar la benvinguda als assistents i s’han mostrat satisfets amb la continuitat d’aquesta
activitat. Huguet ha destacat que és una bona ocasió per a que els nens s’apropin a la música i alhora l’apropin al gran nombre de persones que assisteix anualment a aquesta activitat, que enguany han estat unes 800.

La cantata ha estat presentada per l’alumnat de l’escola Sant Miquel de Miralcamp i narrada, amb textos extrets de l’obra de Saint-Exupéry, per escolars del Col·legi El Carme de Mollerussa. La música ha anat a càrrec d’una quarantena de membres de la Jove Orquestra de l’Escola Municipal de Música de
Mollerussa, dirigits per Josep Miquel Mindan.

Aquesta activitat, inclosa en el programa de dinàmica educativa que coordinen el Consell Comarcal i el Centre de Recursos Pedagògics (CRP) de la comarca, s’organitza en el marc del Seminari de Coordinació d’Educació Musical dins el Pla de Formació Zona 2016-2017 i compta amb la col·laboració del professorat de música de les escoles de la comarca. Segons ha explicat la directora del CRP, Cèlia Torres, aquesta cantata fomenta l’educació musical als centres de primària i és el pas inicial d’una formació i d’un aprenentatge que s’inicia mesos abans a les aules.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.