Uns 40 joves coneixen la història de Mollerussa a partir de les vivències de persones de la tercera edat

L’Espai Jove Intercultural de Mollerussa, integrat per una quarantena de persones, duu a terme un projecte amb el qual els seus usuaris s’atansen a la història de la ciutat mitjançant les vivències de persones de la tercera edat. D’aquesta manera s’aconsegueix estrènyer vincles entre dos col·lectius d’edat molt diferents.

L’Antonieta i la Montserrat han  rebut la visita dels seus usuaris, sent aquesa una de les moltes activitats que duen a terme per conèixer d’una manera més propera la història de la ciuta,t per després contrastar-la amb la realitat actual.

Antigament el sabó no era un producte que es trobés a les botigues i l’habitual era fer-lo a casa. Mitjançant sosa, oli i aigua, l’Antonieta ha estat l’encarregada d’explicar la seva elaboració a tots els assistents. Alguns d’ells han compartit les seves experiències amb els més joves.

D’altra banda, la Montserrat els ha ensenyat a preparar unes boles de coco seguint la recepta tradicional. D’aquesta manera han pogut experimentar la dificultat de la seva preparació sense comptar amb l’ajuda d’electrodomèstics.

Conclosa la visita, l’EJI sempre organitza un posterior debat per aprofundir els coneixements obtinguts. Un repàs que engloba tota l’experiència i que complementa l’aprenentatge de tot el jovent.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.