Uns 400 escolars es troben amb usuaris de Casal d’Avis per promoure els jocs de les bitlles i la sardana

bitllesProp de 400 escolars de tercer i cinquè curs de les quatre escoles de primària de la ciutat van participar aquest divendres en una trobada a la pista de bitlles amb l’objectiu de promoure els jocs tradicionals i la cultura popular, en aquest cas, amb activitats centrades en el joc de bitlles i també la sardana.

L’activitat, que s’emmarca dins el projecte Coneixent-nos grans i petits que impulsa el Casal per a la Gent Gran per tal de potenciar la relació entre escolars tant de primària com de secundària i la gent gran, va comptar també amb la implicació d’una quinzena d’usuaris d’aquest servei municipal.

L’acte, que també va servir com a cloenda del projecte Intergeneracional “Coneixent-nos grans i petits” d’enguany, va comptar amb la presència de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona i del regidor de Benestar Social, Ciutadania i Infància, Josep Lavin. Solsona, es va felicitar perquè  aquest projecte integrador i de ciutat es pugui dur a terme amb la implicació de tants participants de diferents col·lectius i entitats  i va emplaçar a tothom a que l’any proper es pugui repetir  aquesta enriquidora experiència.

Per altra banda, l’alcalde acompanyat del regidor, van fer el lliurament de diplomes a l’equip guanyador del torneig de bitlles que va estar format per alumnes de tots els centres participants ja que l’objectiu no és altre que crear companyia i socialització. També es va lliurar un record fotogràfic a les persones del Casal d’Avis que han participat al llarg de tot l’any d’aquesta activitat.

El punt final de la trobada va ser la ballada de la sardana de germanor que va comptar amb la participació del músic i compositor Òscar Barqué així com dels músics Miquel Ortiguela, director de l’Escola Municipal de Música de Mollerussa i de Joan Farreny.  L’alcalde va fer una menció i un agraïment especial als tres músics per la seva disponibilitat i pel seu bon fer i ha posat de relleu l’originalitat que s’hagi introduït la guitarra a la interpretació de la sardana que avui han fet els músics.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.