Urbanisme aprova modificar el planejament a Vila-sana per poder implantar indústries al Parc Agroalimentari

 

 

La Comissió territorial d’urbanisme de Lleida ha aprovat definitivament avui una modificació del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Vila-sana. Aquest canvi facilitarà la implantació i ampliació d’indústries al Parc Agroalimentari, reduirà el sostre residencial del municipi i, al mateix temps, concentrarà els equipaments i zones verdes a l’entorn del pavelló esportiu.

La modificació abasta tres sectors. El primer, de 941.328 m2, és el que rodeja majoritàriament l’actual Parc Agroalimentari, situat entre l’autovia A-2 i el terme municipal de Palau d’Anglesola. El segon àmbit es troba a l’accés oest del nucli urbà pel camí de les Novelles, qualificat d’equipaments, i el tercer ja se situa dins del nucli urbà, entre l’avinguda Catalunya i el carrer de Lleida, destinat a completar la trama urbana.

El document, que impulsa l’Ajuntament, preveu reduir en un 5,12% la superfície de l’àmbit a l’entorn del Parc Agroalimentari que delimitava inicialment el planejament, que passaria a sòl no urbanitzable. L’àmbit que ocuparia ara, unes 88,3 hectàrees, es dividirà en nou sectors diferents, més petits que l’actual, el que pot facilitar el desenvolupament d’aquesta zona d’ús industrial i gestionar-la de manera més àgil. De fet, permetrà l’ampliació d’una activitat industrial existent, Logikfred, dedicada a la logística i serveis de fred, el que comportarà la creació de nous llocs de treball al municipi.

D’altra banda, en els altres àmbits el sostre residencial es redueix en 5. 285 m2, el que es tradueix en 34 possibles habitatges menys, fet que la Comissió ha valorat de manera positiva. Finalment, es concentren les cessions d’equipaments i espais lliures al voltant del pavelló esportiu i de les piscines existents.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.