Vallverd, seu de les XIII Jornades d’Estudis i del nou centre ‘Mascançà – Clot del Dimoni’

La Casa de la Vila acollirà a l’octubre la trobada d’investigadors i comptarà també amb un espai per divulgar la història i l’evolució del paisatge del Pla d’Urgell

Vallverd és enguany l’escenari escollit per conèixer millor la comarca del Pla d’Urgell. Per una banda, la Casa de la Vila acollirà les XIII Jornades d’Estudis del Pla d’Urgell el pròxim 8 d’octubre i, per l’altra, el mateix edifici habilitarà una de les seves sales per acollir el nou centre Mascançà – Clot del Dimoni, que preveu obrir portes abans de finals d’any. Aquest espai, finançat amb fons FEDER, tindrà l’objectiu de divulgar la història i l’evolució del paisatge de la plana d’Urgell.

Pel que fa a les Jornades, el termini per presentar els estudis, que han d’estar vinculats a la comarca del Pla d’Urgell, finalitza el pròxim 30 de juliol. A partir de llavors, una comissió avaluadora comunicarà als candidats si els seus treballs han estat escollits per presentar-se durant la trobada del 8 d’octubre.

En les dotze edicions anteriors de les Jornades s’hi ha presentat comunicacions de camps que van des de la botànica, l’ornitologia, l’arquitectura, l’economia, la història de l’art, entre altres, de la mà d’investigadors i investigadores locals com de diferents universitats catalanes i alguna d’estrangera.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.