Vila-sana i Les Borges Blanques creen una oferta turística conjunta per a promocionar les rutes de l’Oli i l’Aigua

estany ivars

  • Es durà a terme els caps de setmana i està pensada per al públic familiar

Els ajuntaments de les Borges Blanques, a les Garrigues, i Vila-sana, al Pla d’Urgell, estan preparant conjuntament una nova ruta turística de cap de setmana, dirigida al públic familiar, per tal de promocionar i potenciar el patrimoni de les dues localitats de comarques veïnes. La nova oferta turística entrarà en funcionament a l’estiu i pretén promocionar les dues poblacions de marcats trets diferencials dins la plana de Lleida. D’aquesta manera, aquesta col·laboració donarà a conèixer la Ruta de l’Oli, puntal de l’economia borgenca, i la Ruta de l’Aigua, principal actiu de Vila-sana amb l’Estany d’Ivars i Vila-sana.

Segons ha explicat el gerent d’Urbanisme de les Borges Blanques, Albert Quintillà, actualment, la capital de les Garrigues disposa “d’un patrimoni arquitectònic, històric i cultural molt ric, però alhora molt desconegut i que cal donar a conèixer, unes necessitats de promoció que també comparteix la població de Vila-sana”. Amb aquesta campanya turística, amb la qual ja hi està treballant una empresa especialitzada, la intenció és oferir “un producte mixt de qualitat, realitzant una acció conjunta que potenciï l’economia local de les dues localitats”.

Imatge d'arxiu d'una visita per conèixer la cultura de la pedra seca a les Borges Blanques. (Horitzontal)

Les persones interessades a participar en la nova ruta podran gestionar la seva inscripció a través de l’Oficina de Turisme de les Garrigues durant les pròximes setmanes. El primer dia, acompanyats de guies especialitzats, podran visitar el Centre Històric de les Borges, passejar pel Terrall, visitar l’Espai Macià i Cal Gineret i, fins i tot, conèixer com és una cabana de volta, a més d’assaborir la gastronomia pròpia de les Garrigues i comprar oli d’oliva verge extra. Posteriorment, la ruta continuarà amb la visita a Cal Sinen, el Centre d’Interpretació de l’Estany, i una caminada per l’entorn d’aquest espai natural, recuperat fa una dècada.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.