Vila-sana torna a celebrar presencialment la commemoració a la Mare de Déu de la Cabeza

La missa ha tingut lloc en una carpa a l’exterior, amb restriccions d’aforament i amb distàncies de seguretat

Vila-sana ha pogut celebrar presencialment, després de l’impàs de l’any passat, la commemoració a la seva copatrona, la Mare de Déu de la Cabeza. La missa ha tingut lloc aquest diumenge, 25 d’abril, a les 12 del migdia, en una carpa a l’exterior. S’han extremat totes les mesures de seguretat per garantir la ventilació, les distàncies de seguretat, la limitació d’aforament i, evidentment, l’obligació de portar mascaretes a tots els assistents.

Per compensar el límit d’aforament i tenint en compte la gran expectació que té aquesta celebració cada any -on en els anys prepandèmia s’hi reunien un miler de persones-, la confraria ha optat per retransmetre per internet la missa. D’aquesta manera, s’ha instal·lat una càmera durant la commemoració i s’ha retransmès de forma universal i lliure a través de YouTube.

Com és tradició, també s’ha proposat als veïns que hi participin penjant els domassos als balcons.

Una celebració molt arrelada a Vila-sana

La Mare de Déu de la Cabeza va arribar a Vila-sana procedent d’Andujar (Jaen) fa més de 300 anys i, des d’aleshores, està a la capelleta de la Casa Vella a on ha estat venerada per la població. L’any 1995 es va fundar la confraria amb l’objectiu de venerar-la dos cops l’any. Una, l’últim diumenge d’abril coincidint amb la festa de la romeria que es fa a Andujar, i l’altra per la Festa Major del setembre de Sant Miquel, ja que la Mare de Déu de la Cabeza és copatrona de la Vila-Sana.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.