Vila-sana vol promoure el turisme internacional al Centre d’Immersió Audiovisual

CIMLuxemburg

El Centre d’Immersió Audiovisual (CIM) de Vila-Sana s’està convertint en un pol d’atracció turística arran de les seves característiques úniques a nivell tecnològic. Per seguir potenciant-lo, l’Ajuntament de la població també vol obrir-lo al creixent turisme internacional que s’interessa per l’Estany.

Aquesta iniciativa coincideix amb la visita aquesta setmana d’un grup de turistes de Luxemburg, els quals han manifestat el seu interès tant per aquesta instal·lació audiovisual com per la història de l’Estany. Després de fer un recorregut pels atractius de la zona, també han visitat altres punts lleidatans com Les Borges Blanques.

Des de la seva estrena l’any 2016, el CIM és un nou atractiu important per Vila-sana i cada any rep la visita d’un miler de persones i s’hi fan desenes de presentacions i activitats.

Un centre audiovisual amb les darreres innovacions tecnològiques

Un dels punts forts i diferenciadors del CIM és la seva pantalla immersiva i so envolvent que captiva el públic que complementa la seva estada a l’Estany. Els visitants són espectadors d’excepció de “La Pel·lícula de L’Estany”, un film que permet veure aquesta zona d’alt interès turístic a vista d’ocell a través de les imatges enregistrades en dron.

El Centre d’Immersió Audiovisual de Vila-sana és un espai totalment novedós i està concebut per proporcionar experiències audiovisuals immersives. Disposa d’una pantalla corba de 10 m. per 2 d’alçada que abasta un arc de circumferència de 90º, té mides antropomètriques, és a dir, que la seva relació de mida amb una persona provoca un efecte d’identificació espacial.

La sala està dotada d’un sistema d’àudio envolvent Sorround 7.1 que proveeix de so 360º i que recrea la sensació de distància de las fonts sonores de la realitat o crear efectes acústicament experimentals. L’equipament de tres projectors i un sistema Blending és capaç de produir una sola imatge sense interrupcions, a més el sistema està preparat per donar cabuda a altres tipus de projeccions de format estàndard (4/3, 16/9).


Informa: Redacció Foto: Aj.Vila-sana

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.