Vilanova de Bellpuig declara el plataner de les 7 branques arbre d’interès local

Situat a la 3a sèquia del canal i amb un perímetre de 7,5 metres a la base és exemplar únic a tota la comarca

L’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha declarat arbre d’interès local el plataner de la 3a séquia del Canal d’Urgell, conegut com el plataner de les 7 branques. Una declaració que es va aprovar en el darrer ple, celebrat el 25 de maig, a petició de la Plataforma Canal Viu, que als darrers temps ha tingut cura de l’adequació de l’espai i d’aquest majestuós arbre.

El plataner de les 7 branques és un arbre centenari que té un perímetre a la base de 7,5 metres i una altura de 35 metres. Aquesta ramificació oberta des de la base el fa un exemplar únic a tota la comarca del Pla d’Urgell.

El plàtan o plataner és un arbre al·lòcton a les nostres terres. No obstant això, és comú arreu d’Europa i un dels més característics de la plana de Lleida. Per la frondositat de la seva ombra el podem trobar en vorals de camins i carreteres, parcs i jardins. Per la potència i ramificació de les seves arrels se’l planta sovint a la vora de canals i séquies de reg on subjecta els marges i els protegeix de l’erosió de l’aigua.

1 comentari

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.