Vilanova de Bellpuig mostrarà el seu patrimoni en el marc de les Jornades Europees

Ajuntament Vilanova Bellpuig

  • Visita comentada al retaule de la Mare de Déu del Lliri
  • També es podrà entrar en diferents cases particulars i edificis històrics de la població

Tres guies de luxe conduiran les Jornades Europees del Patrimoni per Vilanova de Bellpuig, el conservador del Museu Nacional d’Art de Catalunya, Joan Yeguas, el mediàtic historiador de l’art i professor a la Universitat de Lleida Alberto Velasco i la historiadora de l’art del Museu de Tàrrega, Roser Miarnau. Les Jornades es celebraran el dia 13 d’octubre i la visita tindrà com a element centra el retaule de la Mare de Déu del Lliri. El retaule del segle XV es va salvar de les flames de 1936, fet que li confereix una singularitat com a peça única conservada a la comarca del Pla d’Urgell d’aquesta època.

Un altre element d’interès seran les visites a cases pairals que obriran només per aquesta ocasió a guies i visitants. Entre les cases que es destaquen hi ha l’antic Cal Apotecari, actual ajuntament, i l’antiga alcaldia (segle XVI), cal Tudela (segle XVII) o cal Palau (segle XIX). També es visitarà l’església parroquial, la més antiga de la comarca del Pla d’Urgell (segle XIV).

La visita és gratuïta i no cal inscripció, com cada any, s’espera l’èxit de públic. Les Jornades Europees del Patrimoni es celebren ininterrompudament des de 1991 a Catalunya, impulsades per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural a iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea. Hi participen centenars de municipis catalans. Al Pla d’Urgell, el Centre de Recerques les organitza anualment des del 2012 i ja han recorregut set poblacions diferents.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.