Vilanova de Bellpuig posa en valor el seu patrimoni cultural en el marc de les Jornades Europees

Desenes de municipis i equipaments catalans s’han sumat aquest cap de setmana a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni com és el cas de Vilanova de Bellpuig. Aquest municipi del Pla d’Urgell ha acollit prop de 200 persones en una activitat que ha començat a l’església parroquial de Sant Pere, la més antiga de la comarca amb data del segle XIV, amb una visita guiada al retaule gòtic de la Mare de Déu del Lliri.

L’acte ha continuat amb una visita per diferents cases particulars i edificis històrics de la població que daten entre els segles XVI i XIX a càrrec del conservador del Museu Nacional d’Art de Catalunya Joan Yeguas, historiador de l’art i professor a la Universitat de Lleida Alberto Velasco i la historiadora de l’art del Museu de Tàrrega, Roser Miarnau.

L’objectiu de les activitats emmarcades en aquestes Jornades Europees de Patrimoni impulsades per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural és posar en valor tot allò que ens envolta.

Aquesta ha estat la primera vegada que Vilanova de Bellpuig celebrava una visita guiada d’aquestes característiques pel seu patrimoni cultural. La cita ha estat tot un èxit i ja s’espera poder repetir.

Les activitats en el marc de la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni al Pla d’Urgell les organitza anualment i des del 2012 el Centre de Recerques. Fins el moment s’han recorregut set poblacions diferents i aquesta ha estat la segona vegada que s’han realitzat a Vilanova de Bellpuig.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.