Vilanova de Bellpuig, seu de les X Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell

Les Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell compliran el pròxim 26 d’octubre la seva desena edició, enguany el municipi amfitrió serà Vilanova de Bellpuig. Aquesta trobada científica, organitzada pel Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà i l’ajuntament del municipi que les acull, va néixer amb la voluntat de divulgar els diferents camps que formen la comarca com la seva història, la cultura, la salut, l’arquitectura, entre d’altres. Un objectiu que sembla assolit atesos que nou edicions després, la cita ha acollit la presentació de 115 comunicacions vinculades al territori i elaborades per part d’uns 130 investigadors i investigadores.

Bona part de les recerques que es presenten formaran part de la revista Mascançà, d’Estudis del Pla d’Urgell, la qual s’ha fet un nom en el món científic i nou anys després de la seva creació ha rebut més de 43.000 visites en el seu format digital.

Les propostes per participar en aquestes X Jornades es poden enviar des d’avui dimarts fins al dia 1 de juliol al correu de Mascançà. D’altra banda, cal afegir que enguany la cita coincidirà amb les Jornades del Patrimoni Europeu, per aquest motiu també es té previst realitzar un ‘tour’ cultural pels diferents elements arquitectònics i històrics més emblemàtics de Vilanova de Bellpuig, com Cal Palau, o l’Església, on es troba un retaule de la Mare de Déu del Lliri, l’obra artística més antiga de la comarca.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.