Vilanova de Bellpuig torna a lluir els ballets de Caramelles

Uns 120 dansaires, de 2 a 48 anys, han ballat 9 balls i danses

Aquest diumenge de Pasqua, 9 d’abril de 2023, Vilanova de Bellpuig ha tornat a celebrar la tradicional ballada de Caramelles (46a edició) pels carrers i places de Vilanova de Bellpuig.

Uns 120 dansaires, de 2 a 48 anys, han ballat 9 balls i danses: el ballet del Rotlletó, el ball de la Civada, el ball Tio Fresco, el ball del Rogle, Virolet Sant Pere, el ball dels Cascavells, el ball de Panderetes, l’Hereu Riera i l’espectacular representació de l’Entrada del Ball de les Gitanes a càrrec dels dansaires més veterans de l’Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig.

La ballada de Caramelles està fortament arrelada a Vilanova i és una tradició intergenacional i intercultural com demostra el fet que actualment hi hagi vàries famílies que tenen dansaires en actiu de diverses generacions i també que hi participen diferents infants nouvinguts d’altres països. Durant la jornada, els més petits també han pogut gaudir d’un passeig pujant al carro guarnit amb fulles de llorer i tirat per una somera.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.