Vilanova inicia la licitació per a la construcció de la planta potabilitzadora d’aigua

Aquesta instal·lació, que s’ubicarà al costat dels dipòsits municipals, permetrà millorar la qualitat de l’aigua

L’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha aprovat el plec de clàusules que ha de regular la contractació d’una empresa per a la construcció de la planta potabilitzadora. Es tracta d’una de les principals inversions previstes per aquesta legislatura que permetrà millorar el subministrament d’aigua que actualment arriba al poble des del canal principal d’Urgell.

El projecte, que ja estava previst per l’anterior equip de govern, inclou la construcció d’una estació de tractament d’aigua potable (ETAP), un dipòsit de reserva de 700 m3 per a emmagatzemar l’aigua potabilitzada i la renovació de la canonada que transportarà l’aigua del dipòsit a la població de Vilanova. La seva ubicació inicial era una altra però l’actual equip de govern va realitzar alguns canvis en el projecte i va considerar que la planta s’hauria d’instal·lar al costat dels dipòsits municipals d’aigua.

El següent pas, després de la construcció de la planta potabilitzadora, serà la instal·lació de comptadors, una mesura que permetrà conèixer els consums reals i evitarà que el consistori hagi d’abonar a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en concepte de regularització de l’estimació del cànon de l’aigua, quantitats importants, com va ser la del 2018 de 30.100 euros.

El projecte es licita per una quantitat de 683.024,35 euros (IVA inclòs) i es finançarà amb una subvenció del PUOSC de la Generalitat de Catalunya de 250.000 euros i una altra de l’ACA de 261. 633,67 euros. Es preveu que les obres s’executin durant l’any 2022 i estiguin enllestides en 5 mesos.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.