Voluntaris d’arreu de Catalunya recuperen un escenari de la Guerra Civil a Linyola

Una quinzena de joves entre 14 i 17 anys, i procedents de diferents punts de Catalunya treballen en la recuperació de dos búnquers construïts l’any 1938 durant la Guerra Civil per part del bàndol republicà, els quals s’ubiquen en les proximitats de la via verda de Linyola.

L’activitat s’emmarca dins de la tercera edició del Camp de Voluntaris de Linyola, que enguany té els escenaris de la Guerra Civil com l’eix central d’una nova ruta saludable. D’aquesta manera, els joves recorren cada matí els vuit kilòmetres de la via verda del poble per tal de netejar el camí i unes estructures que fins ara es trobaven ensorrades per la runa.

Així mateix, els voluntaris compten en la seva tasca amb l’ajuda de l’alcalde de Linyola, Àlex Mases.

Un cop realitzada la neteja i recuperació dels búnquers, l’objectiu dels treballadors del camp serà la construcció d’un espai de pícnic en un dels petits boscos de la zona, conjuntament amb la construcció d’un pont de fusta, entre altres activitats. Finalment, seran els mateixos voluntaris qui el pròxim dijous facin de guies per la ruta creada a la població de Linyola.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.