La tasca dels Cascs Blancs a Síria, reconeguda en la primera edició dels Premis Ànima de Mollerussa

La tasca dels Cascos Blancs, una organització de 3.000 voluntaris de protecció civil a Síria que s’encarrega de buscar supervivents entre les runes dels edificis destruïts per la guerra, ha estat guardonada amb el Reconeixement Ànima Abba Melaku, que promou l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran.

Així ho ha decidit el jurat, conformat pel fundador director de l’IRB Barcelona, Joan Josep Guinovart, el director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, Manel Vila i el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, a més de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona i el president del Centre d’Iniciatives Solidàries, Josep Maria Pujol. El lliurament del premi tindrà lloc el proper 5 de novembre i està previst que el reculli el director de l’ONG a Alep, Raed Al Saleh. El Centre d’Expressió Artística el Solaç ha estat l’encarregat de dissenyar el guardó.

El premi, del qual enguany es celebrarà la primera edició, també té una vessant local, el Reconeixement Ànima d’Honor Àngel Pujol. Les cinc persones o entitats guanyadores, d’entre la trentena de propostes rebudes, es donaran a conèixer el mateix dia del lliurament, que es fa en el marc de la novena Vetllada Solidària Ángel Olaran, a la qual s’esperen unes 600 persones.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.