L’Ajuntament i el CIS Ángel Olaran creen els premis “Ànima” en favor de la solidaritat i la memòria d’Àngel Pujol

El Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran i l’Ajuntament de la capital del Pla d’Urgell han formalitzat la proposta per tirar endavant els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa. Es tracta d’uns guardons de caràcter anual que premiaran la solidaritat i que també serviran per preservar la memòria d’Àngel Pujol, el que fou el màxim responsable d’aquesta organització fins la seva mort, el passat gener de 2015.

A la primera edició dels premis, que tindran lloc el proper 5 de novembre, hi haurà una categoria que tindrà un vessant internacional, anomenada Ànima Abba Melaku, que es com es coneix al missioner Ángel Olaran a Ètiopia. El jurat estarà conformat per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el president del CIS, Josep Maria Pujol; el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández; el fundador director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, Joan Josep Guinovart, i el director general de Cooperació al Desenvolupament del Govern de la Generalitat, Manel Vila.

Els guardons, però, també tindran un caràcter més local i territorial, amb el reconeixement Ànima d’Honor Àngel Pujol. En aquest segon apartat del premi es demanarà la col·laboració de col·lectius i entitats de la ciutat per a què proposin, abans del 5 d’octubre, un màxim de tres candidatures. El lliurament dels premis coincidirà amb la novena Vetllada Solidària que celebra l’organització.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.